Page

hye lefties....hye si Kidal~~

Assalamualaikum semua...ada chat??
udah lama sangat rasanya SSG tidak 'berblog' ni..bkn x hingin berkongsi cerita tp kerana kekangan masa..bzi berbisnes kot..hik..pasan je..rini SSG nk share satu stOry yg agak memperasankn dri ini..hehe nk taw?
Slepas kekenyangan berbuke pose td..rehat sebentar di depan TV..ada satu story yg menyeronokkan SSG..rini Hari Kidal Sedunia Upenyer..tajuk berita tu pulak cmni...Tangan  Kiri..Berbeza..Unik..Istimewa..hee xke kembang 2 mangkuk idung nii..yela..SSG pon kidal kan..dlm famili SSG sorang je yg bertuah..mak ayah, adik-beradik seme kanan...Ape keistimewaan si Kidal ni..ek...pikir punye pikir terlintas la nk share ngn semua nak2 ngan yg senasib dgn ku ini..Kelebihan Si Kidal..

Si kidal menggunakan otak sebelah kanan yang menguasai kawalan muzik, seni, kreativiti, tanggapan, emosi dan kebijaksanaan dlm ape jua perkara..

10 peratus daripada 6.7 billion populasi di dunia yang senasib dengan SSG
-So, bkn senang taw nak jumpa si kidal ni..
Penah terpikir x yg Si Kidal lebih senang drive sbb gear berada di sebelah kiri..hihi tp senang ke bg SSG?hanya yg rapat je taw :)
Si Kidal pemalu orangnye dan cepat nervous
Oppss...Kajian dari Abertay University Scotland: orang kidal cenderung lebih setuju dengan pernyataan seperti : “Saya khautir membuat kesalahan.“Kritik atau omelan membuat saya sedikit sakit hati"..lbh kurang cam ssh nk wat keputusan sdr la kan?hukhuk
Si Kidal lebih cantek dan cumey tulisannya jika di dalam bentuk jawi or arab jika dicomparekan dengan tulisan biasa

*Bila wat entry ni..tibe2 teringat mase kt kelas..adoii susahnye nak take note bile terduduk kt kerusi yg  melekat sekali ngan meja tu..sgt burok tulisan time tu..huuu nk cepat la kata kan..;)


opss...time mkn pkai sudu je k..klu mkn ngn tangan..SSG prefer Kanan k..hikhik
Ape2 pon...SSG rasa bertuah dan bersyukur tergolong dlm golongan Kidal ini sbb ada Hari Khas untuk SSG wpun kdg2 mengakui menghadapi sedikit kepayahan..bkn senang taw nk jd org Kidal ni..hee

To All lefties....Selamat Hari Kidal Sedunia Semua..!!!!

5 orang pemberi semangat:

Mr.Baiz

haha....kidal..man kidal...baiz kidal

SweetSmileGallery

sy pon kidal ;)

aien

thanks 4 info...1st aku dgar ari kidal sedunia ni...tetiba rasa kembang baca ko nyer blog... :)

KhaisyaChic

i pon kidal jgk... terasa istimewa jer diri ini.. ;)

SweetSmileGallery

kerana dri kita..begitu berharga...hik

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...